Ardamax Keylogger Kurulum ve Kullanımı
Ardamax keylogger piyasada çokca bulunan keyloggerlardan sadece biri ama gerek kullanım kolaylığı gerekse özellikleriyle diğer keyloggerlardan ayrılıyor. Bu makalede Ardamax keylogger’ın kurulum ve kullanımını detaylı olarak göreceğiz.
Öncelikle bu tür programların hack, password view, şantaj v.b amaçlarla kullanılmasını kesinlikle tasvip etmiyorum ve onaylamıyorum, ama gerek ebeveynlerin çocuklarını gerek bazı ilişkilerde özel durumlar için kontrol edilmesi gereken şeyler için kullanılabilir diye düşünüyorum. Ardamax keylogger’ı aliortul.net üzerinden aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Ardamax Keylogger indir
Makale İçeriği
Ardamax Keylogger Kurulumu
Programı yapılan işlemleri inceleyeceğimiz bilgisayara kurmamız gerekiyor. Dosyayı indirip şifreyi girip sfx dosyasını unzip ettikten sonra Ardamax Keylogger exe dosyasını çalıştırıyoruz.
Lisans sözleşmesini okuduktan sonra kabul ediyoruz ve I Agree diyerek devam ediyoruz.
Kurulum sırasında gerekli component bileşenlerinden istediklerimizi yükleyebiliriz.
Keylogger Engine: Ardamax keylogger programı için gerekli olan bileşenlerdir.
Log viewer: Loglananan bilgilerin görüntülenmesi için kurulan bir arayüzdür.
Documentation: Ardamax keylogger için çeşitli bilgilerin bulunduğu bir help dökümanı yükler.
Burdaki bileşenler çok fazla yer kaplamadığından dolayı hepsini seçili olarak bırakıp Next ile devam ediyoruz.
Programın kurulacağı dizini belirleyip Install diyerek kurulumu başlatıyoruz
Sonrasında ardamax keylogger kurulumunu tamamlamış oluyoruz.
Keylogger kurulum işlemini tamamladık.
Ardamax Keylogger Kullanımı
Program kurulum sonrasında Programlar/ Ardamax Keylogger dizini altındaki Ardamax Keylogger kısayolunu çalışıyorıyoruz ve sağ alt köşede görev çubuğuna Ardamax Keylogger ikonu beliriyor.
İlk yapmamız gereken programa sağ tıklayarak Registiration işlemini gerçekleştirmek , register için gerekli kullanıcı adı ve şifre indirdiğiniz dosyanın içinde mevcut, bu kullanıcı adı ve şifreyi giriyoruz.
Sonrasında yapmamız gereken yine ikonu sağ tıklayıp Option butonuna tıklıyoruz, esas itibariyle programın ana hatları bu menülerde bulunuyor bize gereken tüm ayarlamaları ve optimizasyonu bu menü altından yapacağız.
Options menüsünü açtığımızda karşımıza üç ana bölüm çıkıyor, bunlar General, Delivery ve Monitoring bölümleri şimdi bunları sırasıyla detaylı olarak ele alalım.
1- GENERAL
A-Log: Log dizini kaydedilen logların yönetimini sağlayan ekrandır.
View log: ile view log programını çağırıp logları izleyebiliriz,
Clear Log: ile loglanan tüm bilgileri temizleyebilir yada sadece belirli logların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Stop Logging: Stop logging yaparsak programın yapılan işlemleri kaydedilmesini durdurmuş oluruz.
B- Invisibility: Keyloggerın özelliği arka planda çalışmasıdır, burdada invisibility yani görünmezlik özelliklerini belirleyerek keyloggerın görünmezlik ayarlarını yapıcağız.
Hide tray icon: Bu checkbox iconu gizler.
Hide the program from process viewers: Program çalıştığı zaman görev yöneticinde görünüp görünmemesinin belirlendiği ayar.
Remove Shortcuts from start menu: Başlat menüsünde Programın kısayolunun görünüp görünmeyeceğinin belirlendiği ayardır.
Remove the Program from uninstall list: Program ekle kaldırda programın görünüp görünmeyeceğinin belirlendiği ayardır.
Hide Program Folder: Programın kurulduğu dizinin görünüp görünmeyeceğini belirler.
Hide the Program from Windows Startup List: Windows başlangıcında programın yer alıp almayacağının belirlendiği ayardır.
C-Security:
Bu bölümde bir parola belirleyerek bazı alanlarda işlem yapılmasını şifreye bağlayabilirsiniz, bu sayede sizden başkasının bu programı farketse bile yapacağı işlemler parolayla korunmuş olur.
D-Web Update:
Bu bölümde programın update işlemlerini kontrol edebilir ve update yapabilirsiniz.
E- Options:
Run On Windows Start up: Windows başladığında programın otomatik olarak başlayıp başlamamasını bu alanda belirliyoruz.
Start in Hidden Mode: Bu modu kullanırsak programın görev çubuğunda görünmesini engellemiş oluruz.
Altındaki ayarlarda ise hangi kısayolla programın çağrılacağını belirleriz bu sayede programın görünmemiş olmasını sağlarız ve bizim belirlediğimiz kısayolla programın arayüzünü çağırabiliriz.
Interfaces Language: Bu seçenekle programın dil seçeneğini değiştiriyoruz.
2- DELİVERY
Delivery programı eğer bizim erişemeyeceğimiz bir bilgisayarda çalıştırıyorsak ve bize e-mail yoluyla ftp üzerinden yada networkde tutulmasını istiyorsak kullanıyoruz. Keyloggerların bu kadar özel olmasını sağlayan nedende bu teslim özelliği oluyor.Şimdi delivery özelliği altında yer alan seçeneklere bakalım.
A- Control :
Send Logs Every: Bu checbox gönderilecek logların her kaç dakika, saat yada günde gönderileceğini belirler.
Delivery Method: Teslim yönemiyle gönderilecek bilgilerin e-mail ilemi , ftp üzerindenmi yoksa network yoluylamı gönderileceğini belirliyoruz.
Include: Bu seçenekle hangi bilgilerin gönderileceğini seçiyoruz örneğin screenshotlar gönderilsinmi gönderilsinmi, yada web gezintileri gönderilsinmi gibi spesifik seçenekleri belirliyoruz.
Log Format: Bu seçenek gönderilecek bilgilerin hangi formatta olacağını belirler, html formatında yada Log viewerın açacağı bir formatta dosyalar gönderilebilir.
Send only if log size exceeds: Bu seçenekle yan tarafa belirleyeceğimiz boyuta göre gönderilecek loglar sadece o boyuta ulaştığında gönderilmesini sağlarız, dikkat etmemiz gereken şey eğer bilgiler belirlediğimiz kb a erişmezse bilgilerin bize ulaşmayacağıdır.
B- E-Mail:
Bu bölümde gönderilecek bilgilerin E-Mail yoluyla ulaştıracaksak gerekli ayarlamaları yapmamız gerekiyor.E- Mail ayarlarına adım adım bakalım, yalnız E-mail özelliğini kullanacaksak bir smtp email hesabımızın olması gerekiyor, yada kullandığımız e-mail sağlayıcısının smtp adresini bilmeliyiz.
Send To: Bu bölüm maillerin kime gönderileceğini belirler. Hangi e-mail adresine logların gitmesini istiyorsanız o adresi yazmalısınız.
Send From: Mailin hangi adresten gideceği.
SMTP Host: Maili hangi host üzerinden göndereceksek onun smtp serverını bilmemiz gerekiyor. Port numarasını ise 587 olarak değiştiriyoruz, eskiden 25 olarak SMTP server portu Telekom tarafından spam mailleri engellemek amacıyla 587 olarak değiştirilmiştir, 25 olarak kalırsa mailleriniz ulaşmaz.
Username – Password: E-mailimizin kullanıcı adını ve şifresini giriyoruz.
C- Ftp:
Ftp ile bilgilerin ftp ile gönderilmesini sağlayabiliriz.
FTP Host: Ftp bilgilerinin gönderileceği ftp adresini buraya yazıyoruz.
Remote Folder: FTP dizini altında yarattığımız dosyanın yolunu gösteriyoruz ve port 21 yani ftp portu olarak kalıyor.
Username – Password: Ftp kullanıcı adı şifresini yazıyoruz.
D- NETWORK:
Network üzerinden dosyaları saklamak istiyorsak bu bölümü kullanacağız.
3- MONİTORİNG
Control: Kontrol bölümünde aşağıda yer alan checkboxların loglarının kontrolünü sağlıyoruz.
Screenshots: Bu bölümde ekran görüntülerinin özelliklerini belirliyoruz ekran görüntüsünün her kaç dakikada bir gönderieleceği gönderilecek ekran görüntüsünün kalitesini ve full ekranmı yoksa sadece aktif pencereninmi gönderileceğini belirliyoruz.
Chats: Bu bölümde aşağıda görülen chat programlarının hangilerinin kaydının tutulup tutulmayacağını belirliyoruz.
Bu makalemizde Ardamax Keyloggerı detaylarıyle beraber işlemiş olduk.
Ardamax keylogger smtp ayarlarıyla ilgili birçok soru geliyor, bu soruların cevabı olarak smtp ayarlarının nasıl yapıldığına dair bilgiyi aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
http://www.aliortul.net/ardamax-keylogger-smtp-ayarlari.html
67 thoughts on “Ardamax Keylogger Kurulum ve Kullanımı”
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Güzel anlatım.Çok teşekkürler
Rica ederim umarım yardımcı olur, bu makale Ardamax keylogger için yazılan en geniş kapsamlı döküman.
Gmail olduğu için hata uyarısı alıyorsundur, smtp host edilen bir mail adresiyle denemeni tavsiye ederim.
Kardesim Yakupdakı sorun aynı şekilde bendede oldu o konu hakkında bir yardım ederseniz sevinirim.
Yakup’a da söylediğim gibi Ahmet gmail,hotmail,yahoo gibi e-mail servislerinde problem çıkıyor pop3 destekli bir mail adresiyle denemeni tavsiye ederim, problem yaşamayacaksındır.
ben kurdum programı ama facebooka şifre girdiğimde bunu kaydetmiyor.neden acaba yardımcı olabilir misiniz?
merhaba harun; control bölümünde web loglarının işaretli olduğuna eminmisin, diğer türlü kaydetmesi gerekiyor.
şifreyi ve kullanıcı adını bulamıyorum. Yerini tam olarak söylerseniz sevinirim.
Neyin kullanıcı adı ve şifresini bulamıyorsunuz ?
register işlemi için gerekli şifre ve kullanıcı indirdiğiniz dosyanın içinde mevcut diyor ama orayı anlamadım bulamadım bilgisayar konusunda fazla iyi değilim de
http://www.aliortul.net/ardamax-keylogger.html
adresinden indirme yaptıysanız rar dosyasının içinde bir serial olacak o serialı register edeceksiniz, eğer başka bi yerden indirdiyseniz haliyle bu serial yoktur içinde.
ben bu smtp olayını ve baska bilgisayara erişmek icin nasıl gondercegimizi merak ettim cozemiyorum 🙂
Smtp = pop3 mail adresi diyebilirim yani hotmail,gmail yada mynet gibi mail adresleri değilde sizin şirkette kullandığınız yada kendinize ait sitenizdeki mail adresinizdir örneğin ben [email protected] mail adresimle test etmiştim ve bir sorun yaşanmamıştı, şöyle özetliyeyim bu programı aynı zamanda yazılanları sizin belirttiğiniz adrese gönderen bir mail programı olarak düşünün e sizin bir hesabınız olmalıki bu programa hangi hesapla mail göndereceğini gösterebilesiniz o yüzden pop3 mail kullanmanız gerekiyor
Peki bu programı net üzerinden bi arkadaşımıza veya başka birine nasıl yediricez yani o kişi ne yapıcakta bu Şifreleri falan bize gelicek __ ?
Kimseye bisey yedirmiyoruz, yaziyi okumadin galiba bu programin hack amacli kullanilmasina karsiyim, birine bisey yedirip icirmek sana kalmis
Selam,
Peki antivirus programının bu programı sakıncalı olarak görmemesi mümkün mü? Çünkü bu tarz programlarda benim antivirus hemen devreye giriyor. Teşekkürler…
Keyloggerlar viruslere gore daha agir programlar oldugundan daha cok taninirlar bi oran verecek olursak %95 i antiviruslere yakalanir.
Sayın adminim bir arkadaşımı denetleme amaçlı bi server oluşturmam lazım.Teşekkürler harika bir program çok gelişmiş.ama server dosyasını nasıl oluşturup yollayacağım.teşekkürler.:)
imkanınız varsa epostama çevrimiçi bağlanıp anlatabilirsseniz çok sevinirim 🙂
sayın adminim indirdim ve sizin güzl anlatımızla ayarladım ama kayda almıyo ve mail adresime glmiyo birde kayıt ismi ve kayıt sifresi istiyor ne yapabilirm yardımcı olurmusunuz ?
ya admin bey ben yahoo . comdan aldım hesap test mesajı başarıyla gelmiştir dedi fakat hiç bir mesaj gelmedi nedn..
ben mail ardesime yollatamadım bi türlü bilgilerimi . hep server ile ilgili hata alıyorum, en kullanışlı olan server-mail ikilisi nedir acaba ?
kız arkadaşım ile bir kaç sorunlarım var bana bazı nedenlerden dolayı yalan söylüyor bilgisayarına key atmak istiyorum bunu yapabilecegim bir program önerirmisiniz.
Ben gmail üzerinden yapıyorum hatasız çalışıyor biyerde yanlış bişeyler yapıyorsunuz ondan olmuyordur yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum başka özellikleri var mı diye bakarken makalenizi gördüm üzerinde biraz çalışın yaparsınız
Kardeş benim charımı çaldılar bu programla geri alabilirmiyim çharımı ?
ben SMTP Host yerıne ne yazacagımızı anlamadım
kaan bir pop3 hesabının olması gerekiyor smtp yerinede kendimden örnek verecek olursam smtp.aliortul.net gibi yazılacak
Gönderilecek adres kendi adresimiz orasını anladım fakat, hangi adresten gönderilecek? burayı anlamadım. O adres, programın yüklü olacağı, yani takip edilceke bilgisayarda kullanılan bir e-posta mı olmalı?
takip edilcek bilgisayarda kullanılan bir posta mı ?
Bu bilgileri o bilgisayara fiziksel olarak ulaşabiliyosan zaten programın loglarından görürsün, bu bilgisayar uzaktaysa logları e-maille alman gerekir, smtp den kasıtta burda ortaya çıkıyor zaten, gönderilecek adres kullandığın bir pop3 mail olmalıki arka plandan smtp protokolünü kullanarak mail atabilsin. örneğin [email protected], hotmail, yada gmaille gönderilememesinin nedenide bu, sizin bu e posta serverlara o bilgisayarda networksel bir bağlantınız olmadığından bu mail accountları kullanamıyorsunuz, daha açıklayıcı olmuştur sanırım.
Smtp ayarlarının nasıl yapılacağını aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
http://www.aliortul.net/ardamax-keylogger-smtp-ayarlari.html
Ali Bey öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Ancak proğramın kullanımıyla ilgili olarak bazı önemli problemler var. İlk önce test aşaması ve ondan sonraki dönemde 2-3 eMail normal olarak geliyor, daha sonra mail göndermeyi kesiyor. Yani mail gelmiyor. Problem ne olabilir.? Cevaplarsanız çok makbule geçecek.
Merhabalar can bey mail gönderimini kesmemesi gerekiyor, bununla ilgili olabilecek tek durum size gelen log size dır, defaultta 50 kb lık bir loga ulaşınca size bilgi maili gelmesi gerekir, bu 50 kb dolduktan sonra mailiniz gelecektir. delivery kısmından bu size küçültülebilir.
Evet orayıda küçülttüm 5kb yaptım. Ama yine gelmiyor nerde hata yaptığımı bulamadım.
can bey o zaman konfigürasyonla ilgili bi hata yaptınız, şu durumda bir problem olmaması gerekiyor.
sevgili admin program için çok teşekkürler. e-mail kısmındaki send from sadece yahoo yumu destekliyor ?örneğin kişi mynet falan kullanıyorsa izlemek mümkün değilmidir.
Ercan kisinin hangi e-mail adresini kullandiginin bi onemi yok makaleyi tekrar okuyabilirsin
bana bı fotografın ıcıne atabılecegım keyloger bumu ?
tüm ayarları yapıyorum tek sıkıntım başlat menüsünden kaybolmuyor
Manuel silmeyi denedinmi 🙂
admin teşekkür ederim. hgerşey tamam da karşı pc yi nasıl izliycem!ona ne yüklemeliyim nasıl yüklemeliyim.
Merhaba,
Anlatım için teiekkür ederek bir soru sormak istiyorum.önceyola öncelikle belirtmek gerekir ki amacım yasal olmayan yolları teşvik etmek veya bu yola başvurmak değildir.Teknik olarak kavrayamadığım bir konu var.
Server oluşturduktan sonra resim video gibi yollarla karşı tarafa yedirme işlemini yaptık diyelim.
Virus programına yakalanması durumunda yani gönderilen resmin içerisinde keylogger olduğu uyarısını karşı taraf alacaktır diye dusunuyorum.Veya maıl attıgımız adresin takıbı yapılabılır.maılın hangı kaynaktan hatta kullanıcının kullandıgı bılgısayarın ısmı ıp si gıbı detayları bulunabılır dıye tahmın edıyorum.ozellıkle keylogger uyarısının karsı tarafa gıtmesı o kısıyı gereklı tedbırlerı almaya yonlendırebılır.
konuyla ılgılı yorumlarınızı paylasırsanız memnun olurum.
saygılarımla
Merhaba, Daha öncede söylediğim gibi keylogger bir server yedirme, hackleme amacı taşıyamaz, bunun etik yanı bir tarafa piyasada antivirüslere yakalanmayan keylogger neredeyse yoktur. bunun nedeni takip açısından oldukça detaylı ayrıntı verilebilen uygulamalar olmaları, ardamaxta bunlardan en detaylısı bence. Ardamax kullanacaksanız kuracağınız makinenin başında olmalısınız ve gerekli konfigürasyonları yaptıktan sonra neticelerini beklemelisiniz, karşı tarafa yedirme v.b şeyler söz konusu değil.
Öncelikle meraba admin bey şimdi kurudm her şey gayet ii fakat kullanımı nasıl olucak onu anlamadım yani bir dosyayamı atıcaz yoksa pc ıp mi giricez bunu açıklarsanız sevinirim network den mi yoksa web updateden mi anlayamadım
kurdum ve düzenli çalışıyor merak ettiğim ise telefon faturasına ücret olarak bir etkisi olur mu
🙂 bunu kendi bilgisayarınıza değil kayıtları görüntülemek istediğiniz bilgisayara kurmanız gerekiyor.
Hayır telefon faturanızla alakalı birşey yok, kayıtlar size mail olarak gelir data hattınızı kullanır yani.
Bunu kendi PC’mize mi kuracağız ? Yoksa şifreleri almak istediğimiz PC’ye mi ?
Öncelikle teşekkürler.
Programı kendi bilgisayarımda kardeşlerimi takip edebilmek adına kullanıyorum.
Programı kurdum ve gereken ayarları yaptım. Fakat programın Ctrl + Shift + Alt + H kısayolunu kullanmama rağmen arayüzü çağıramıyorum. Bu arada Hide menüsündeki bütün seçenekleri işaretlemiştim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
slm arkadaşlar çok güzel paylaşım ama benım kardeşim istanbulda okuyor bizde izmirdeyiz kardeşim acaba pc de ne yapıyor nasıl görebiliriz bu hack amaclı degil sadace ondan gizli bir şekilde nasıl ögrenebiliriz mesela bir resime buna fudlasak daha sonra gönderdigimizce ne yaptıgı gmail yada msn e posta falan gelirmi acaba ?
Kısayol konbinsyonunu değiştirmişsindir o zaman, hatırlamıyorsanda yapacak birşey yok, tekrar kurmayı deneyebilirsin.
Gelir makalede yazdığı şekilde ayarları yaparsanız takip edebilirsiniz.