Ardamax Keylogger Kurulum ve Kullanımı
Ardamax keylogger piyasada çokca bulunan keyloggerlardan sadece biri ama gerek kullanım kolaylığı gerekse özellikleriyle diğer keyloggerlardan ayrılıyor. Bu makalede Ardamax keylogger’ın kurulum ve kullanımını detaylı olarak göreceğiz.
Öncelikle bu tür programların hack, password view, şantaj v.b amaçlarla kullanılmasını kesinlikle tasvip etmiyorum ve onaylamıyorum, ama gerek ebeveynlerin çocuklarını gerek bazı ilişkilerde özel durumlar için kontrol edilmesi gereken şeyler için kullanılabilir diye düşünüyorum. Ardamax keylogger’ı aliortul.net üzerinden aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Ardamax Keylogger indir
Makale İçeriği
Ardamax Keylogger Kurulumu
Programı yapılan işlemleri inceleyeceğimiz bilgisayara kurmamız gerekiyor. Dosyayı indirip şifreyi girip sfx dosyasını unzip ettikten sonra Ardamax Keylogger exe dosyasını çalıştırıyoruz.
Lisans sözleşmesini okuduktan sonra kabul ediyoruz ve I Agree diyerek devam ediyoruz.
Kurulum sırasında gerekli component bileşenlerinden istediklerimizi yükleyebiliriz.
Keylogger Engine: Ardamax keylogger programı için gerekli olan bileşenlerdir.
Log viewer: Loglananan bilgilerin görüntülenmesi için kurulan bir arayüzdür.
Documentation: Ardamax keylogger için çeşitli bilgilerin bulunduğu bir help dökümanı yükler.
Burdaki bileşenler çok fazla yer kaplamadığından dolayı hepsini seçili olarak bırakıp Next ile devam ediyoruz.
Programın kurulacağı dizini belirleyip Install diyerek kurulumu başlatıyoruz
Sonrasında ardamax keylogger kurulumunu tamamlamış oluyoruz.
Keylogger kurulum işlemini tamamladık.
Ardamax Keylogger Kullanımı
Program kurulum sonrasında Programlar/ Ardamax Keylogger dizini altındaki Ardamax Keylogger kısayolunu çalışıyorıyoruz ve sağ alt köşede görev çubuğuna Ardamax Keylogger ikonu beliriyor.
İlk yapmamız gereken programa sağ tıklayarak Registiration işlemini gerçekleştirmek , register için gerekli kullanıcı adı ve şifre indirdiğiniz dosyanın içinde mevcut, bu kullanıcı adı ve şifreyi giriyoruz.
Sonrasında yapmamız gereken yine ikonu sağ tıklayıp Option butonuna tıklıyoruz, esas itibariyle programın ana hatları bu menülerde bulunuyor bize gereken tüm ayarlamaları ve optimizasyonu bu menü altından yapacağız.
Options menüsünü açtığımızda karşımıza üç ana bölüm çıkıyor, bunlar General, Delivery ve Monitoring bölümleri şimdi bunları sırasıyla detaylı olarak ele alalım.
1- GENERAL
A-Log: Log dizini kaydedilen logların yönetimini sağlayan ekrandır.
View log: ile view log programını çağırıp logları izleyebiliriz,
Clear Log: ile loglanan tüm bilgileri temizleyebilir yada sadece belirli logların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Stop Logging: Stop logging yaparsak programın yapılan işlemleri kaydedilmesini durdurmuş oluruz.
B- Invisibility: Keyloggerın özelliği arka planda çalışmasıdır, burdada invisibility yani görünmezlik özelliklerini belirleyerek keyloggerın görünmezlik ayarlarını yapıcağız.
Hide tray icon: Bu checkbox iconu gizler.
Hide the program from process viewers: Program çalıştığı zaman görev yöneticinde görünüp görünmemesinin belirlendiği ayar.
Remove Shortcuts from start menu: Başlat menüsünde Programın kısayolunun görünüp görünmeyeceğinin belirlendiği ayardır.
Remove the Program from uninstall list: Program ekle kaldırda programın görünüp görünmeyeceğinin belirlendiği ayardır.
Hide Program Folder: Programın kurulduğu dizinin görünüp görünmeyeceğini belirler.
Hide the Program from Windows Startup List: Windows başlangıcında programın yer alıp almayacağının belirlendiği ayardır.
C-Security:
Bu bölümde bir parola belirleyerek bazı alanlarda işlem yapılmasını şifreye bağlayabilirsiniz, bu sayede sizden başkasının bu programı farketse bile yapacağı işlemler parolayla korunmuş olur.
D-Web Update:
Bu bölümde programın update işlemlerini kontrol edebilir ve update yapabilirsiniz.
E- Options:
Run On Windows Start up: Windows başladığında programın otomatik olarak başlayıp başlamamasını bu alanda belirliyoruz.
Start in Hidden Mode: Bu modu kullanırsak programın görev çubuğunda görünmesini engellemiş oluruz.
Altındaki ayarlarda ise hangi kısayolla programın çağrılacağını belirleriz bu sayede programın görünmemiş olmasını sağlarız ve bizim belirlediğimiz kısayolla programın arayüzünü çağırabiliriz.
Interfaces Language: Bu seçenekle programın dil seçeneğini değiştiriyoruz.
2- DELİVERY
Delivery programı eğer bizim erişemeyeceğimiz bir bilgisayarda çalıştırıyorsak ve bize e-mail yoluyla ftp üzerinden yada networkde tutulmasını istiyorsak kullanıyoruz. Keyloggerların bu kadar özel olmasını sağlayan nedende bu teslim özelliği oluyor.Şimdi delivery özelliği altında yer alan seçeneklere bakalım.
A- Control :
Send Logs Every: Bu checbox gönderilecek logların her kaç dakika, saat yada günde gönderileceğini belirler.
Delivery Method: Teslim yönemiyle gönderilecek bilgilerin e-mail ilemi , ftp üzerindenmi yoksa network yoluylamı gönderileceğini belirliyoruz.
Include: Bu seçenekle hangi bilgilerin gönderileceğini seçiyoruz örneğin screenshotlar gönderilsinmi gönderilsinmi, yada web gezintileri gönderilsinmi gibi spesifik seçenekleri belirliyoruz.
Log Format: Bu seçenek gönderilecek bilgilerin hangi formatta olacağını belirler, html formatında yada Log viewerın açacağı bir formatta dosyalar gönderilebilir.
Send only if log size exceeds: Bu seçenekle yan tarafa belirleyeceğimiz boyuta göre gönderilecek loglar sadece o boyuta ulaştığında gönderilmesini sağlarız, dikkat etmemiz gereken şey eğer bilgiler belirlediğimiz kb a erişmezse bilgilerin bize ulaşmayacağıdır.
B- E-Mail:
Bu bölümde gönderilecek bilgilerin E-Mail yoluyla ulaştıracaksak gerekli ayarlamaları yapmamız gerekiyor.E- Mail ayarlarına adım adım bakalım, yalnız E-mail özelliğini kullanacaksak bir smtp email hesabımızın olması gerekiyor, yada kullandığımız e-mail sağlayıcısının smtp adresini bilmeliyiz.
Send To: Bu bölüm maillerin kime gönderileceğini belirler. Hangi e-mail adresine logların gitmesini istiyorsanız o adresi yazmalısınız.
Send From: Mailin hangi adresten gideceği.
SMTP Host: Maili hangi host üzerinden göndereceksek onun smtp serverını bilmemiz gerekiyor. Port numarasını ise 587 olarak değiştiriyoruz, eskiden 25 olarak SMTP server portu Telekom tarafından spam mailleri engellemek amacıyla 587 olarak değiştirilmiştir, 25 olarak kalırsa mailleriniz ulaşmaz.
Username – Password: E-mailimizin kullanıcı adını ve şifresini giriyoruz.
C- Ftp:
Ftp ile bilgilerin ftp ile gönderilmesini sağlayabiliriz.
FTP Host: Ftp bilgilerinin gönderileceği ftp adresini buraya yazıyoruz.
Remote Folder: FTP dizini altında yarattığımız dosyanın yolunu gösteriyoruz ve port 21 yani ftp portu olarak kalıyor.
Username – Password: Ftp kullanıcı adı şifresini yazıyoruz.
D- NETWORK:
Network üzerinden dosyaları saklamak istiyorsak bu bölümü kullanacağız.
3- MONİTORİNG
Control: Kontrol bölümünde aşağıda yer alan checkboxların loglarının kontrolünü sağlıyoruz.
Screenshots: Bu bölümde ekran görüntülerinin özelliklerini belirliyoruz ekran görüntüsünün her kaç dakikada bir gönderieleceği gönderilecek ekran görüntüsünün kalitesini ve full ekranmı yoksa sadece aktif pencereninmi gönderileceğini belirliyoruz.
Chats: Bu bölümde aşağıda görülen chat programlarının hangilerinin kaydının tutulup tutulmayacağını belirliyoruz.
Bu makalemizde Ardamax Keyloggerı detaylarıyle beraber işlemiş olduk.
Ardamax keylogger smtp ayarlarıyla ilgili birçok soru geliyor, bu soruların cevabı olarak smtp ayarlarının nasıl yapıldığına dair bilgiyi aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
http://www.aliortul.net/ardamax-keylogger-smtp-ayarlari.html
67 thoughts on “Ardamax Keylogger Kurulum ve Kullanımı”
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
İyi günler.
Programı kurdum. Düzenli olarak çalışıyor. Fakat screenshouts log ve web logs kayıtları yapmıyor. Ayarlarını da yaptım. Zaten screen için tek ayar süre vermek. Sorun ne olabilir, ilgilenirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Merhaba ayarları gerektiği gibi yaptıysanız screetshotlar ve web loglar gelmiyorsa ayarlarla ilgili bir problemin var demektir, yada geldiğini görmüyor olabilirsin çünkü junk maile düşer genelde.
programı kurdum ,ınternette gırılen yerleri gosterıyor adresleri yada sifreleri gostermıyor ? neden acaba
Keylogger ayarlarindan bazi degerleri aktif etmen lazim
mrb ben programı kurdum ama mail adresime bilgiler gelmiyor hatta mail adresime hiç birşey geilmiyor smtp ayarlarını falan hiç kullanmadıysanız kullanıcınıza başvurun diyor ne yapmam lazım
merhaba.bu program ile herhangi bir resim dosyası ile birleştirilip uzaktaki bir bilgisayara yollanarak o pc ye habersiz kurulum yaptırılabilinir mi? nasıl yapılır ?
Yaptırılamaz
Ayarları yaptım sadece e maıl kımsında gmaıl olarak ayarladım cunku dıger turlu e posta açamadım test maılı gonderırkende program çalısmayı durdurdu hatası verıyo ve program kapanıyor acil ihtiyacım vardı bu programa nasıl kullanabılırım bu programı ????
bende yapamadım bır turlu
Herşey güzel bilgiler geliyor ama oyuna falan girilen bilgiler gelmiyor nedense :S
keylogera giremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Antivir virüs programından gizleyemiyorum programı, yardımcı olabilirmisiniz? Teşekkürler
ardamax keylogger programını kurdum şifreleri girdim güzel calısıyor ama belli bir süre/gün sonra programı actıgımda hata ekranı cıkıyor ve program kapanıyor neden acaba
admin sitelerdeki e posta şifre leri veriyo ama uygulamalardaki o pstayı şifreyi vermiyo nasıl yaparım solermsin
kullanıcı adı ve şifre ney?
kurdum diğer pcye yuklendi fakat hiçbir log gelmiyor tekrar silip yukleyebilirmiyim yardımcı olursanz….
merhaba ben kurdum programı çok memnunum fakat klavye hareketlerini kaydederken küçük “a,ı vb.” harfleri caps lock açıkken de küçük kaydediyor kapalı iken de küçük kaydediyor bu sorunu nasıl çözebilirim ???